By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
CALL US
+31 (0)6 85333372
E-MAIL
info@completediensten.nl
LOCATION
Den Haag
WORKING HOURS
Ma t/m Vr - 8:30 / 17:00

Blog Post

Wij groeien door op de schouders van giganten te staan.

 

  • Sinds wanneer onderneemt uw organisaties sociaal of socialer? Waarom bent u een sociaal ondernemer?

Een sociale ondernemer zijn niet wij maar de medewerkers die opmerkelijke moed en sterk karakter hebben getoond door met ons te willen werken.

 

  • Heeft u een mooi voorbeeld van iemand van wie het leven is veranderd, doordat uw organisatie open staat voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Natuurlijk, onze organisatie is ontstaan om hele menselijke redenen, zo wilde een medewerker heel graag gaan samenwonen. Een andere medewerker wilde graag zijn kind dat bij hem hebben, of was een andere medewerker in een sociaal isolement geraakt en kwam daar uit door zichzelf zichtbaar te maken. Bij ons is het alleen een beetje zoals Kennedy in het verleden zei maar dan op de Complete Diensten manier :

Vraag niet wat wij voor deze medewerkers betekenen maar wat deze medewerkers voor u kunnen betekenen.

Na wat training staan ze op 2 meter afstand van de koning , werken ze zij aan zij met SBS/ NOS/RTL en maken ze media voor jou en naast jou veel dichter bij dan welke andere media dan ook.

  • Waarom heeft uw organisatie gekozen voor een PSO-erkenning?

Door de PSO erkenning hopen wij bedrijven, gemeenten, semi overheid en overheden net dat laatste stapje te laten zetten om sociaal solidair te worden en hun content sociaal geniaal te maken.

  • Wat wilt u de overheid en/ of opdrachtgevers meegeven in het kader van opdrachtverstrekking en sociaal ondernemen?

Door sociaal solidaire te zijn voldoet u niet alleen aan een sociale verplichting maar doet u ook heel veel goed voor kwetsbare groepen. Hoeveel medewerkers van u of kent u die zich niet gelukkig voelen, maar wel presteren?

Vooral in het vak waarin wij werken zien we wat er kan gebeuren.

Er zijn goed presterende radio DJ’s die manisch depressief zijn, er zijn goed presterende acteurs die uit het leven stappen.

Door te geven aan sociaal solidariteit doet u iets voor mensen die niet meer konden presteren en weer een kans nodig hebben om te helen.

  • Heeft u een mooi voorbeeld van de wijze waarop de erkenning heeft bijgedragen aan uw positionering op sociaal vlak? (Nieuws, media, social media, evenementen, uitreiking, artikelen, richting medewerkers)

Nou het eerste wat wij hebben gedaan is dat wij op de wethouder zijn afgestapt en hem laten uitleggen waarom het goed is om een PSO te halen. We zagen namelijk wel foto’s maar geen film.

We gaan die binnenkort online zetten op onze website.

  • Heeft u een mooi voorbeeld van de wijze waarop de erkenning heeft bijgedragen aan het verwerven van opdrachten?

Nou .. nog niet maar we gaan binnenkort de pensioenfonds bellen die beursgenoteerde bedrijven financiert .

  • Wat kan de overheid of uw omgeving nog leren op het vlak van socialer ondernemen? Wat kan er nog beter als het gaat om sociaal ondernemen?

 

Sociaal ondernemen is een kwestie van sociaal solidair zijn, Het is niet een vervelende verplichting waar je aan moet voldoen. Het zijn de kinderen van wie de ouders de schoolreisje niet kunnen betalen. De boterham trommels die leeg blijven.

Het zijn de mensen die niet meer naar hun post durven te kijken en de familieleden die niet naar de verjaardagsfeesten komen. Het zijn de mensen waarover wordt geklaagd maar die er niet zelf meer uit kunnen komen. Het zijn de mensen die ziek zijn of ziek zijn geworden door de druk van de maatschappij.

Het zijn de mensen die je dagelijks ziet maar er morgen niet meer zijn.

Sociaal ondernemen is begrijpen dat je niet in de krant wil lezen dat iemand al 4 weken thuis niet meer in leven was en dat niemand die persoon meer miste.

Sociaal ondernemen is leven en ondernemen in een gemeenschap door sociaal solidair te zijn,

  • Wat vinden uw medewerkers ervan dat u socialer onderneemt?

Het zijn de medewerkers die ons een sociale ondernemer maakt, dus ik hoop dat ze blij zijn met ons

  • Wat onderscheidt u t.o.v. andere organisaties op het gebied van socialer ondernemen? Waar bent u als werkgever sterk in?

Wij zijn de enige organisatie die gelijk terug geeft door onze kennis te delen en op te doen aan de lokale media en dus ook aan de bewoners .

  • Wat wilt u werkgevers meegeven die nog niets doen op het gebied van sociaal of socialer ondernemen?

 

Nou we zeiden het al eerder, hoeveel medewerkers presteren wel en zijn, om wat voor reden dan ook, niet gelukkig?  Wat als u er al alles aan heeft gedaan maar het lukt toch niet?

Als u begrijpt dat er opmerkelijk moed en een sterk karakter nodig is van medewerkers om zichzelf weer een beetje te laten zien. Als u begrijpt dat het soms lastig is en wat meer tijd of verschillende paden nodig zijn om weer terug te komen o, dan bent u al een sociale ondernemer. Aan u om aan te tonen hoe u dat wilt laten zien.

 

 

 

11 / 12
has been added to the cart. View Cart